Order Di sini!!!

MEMBERCARD'S NUMBER ( IF AVAILABLE)
Name:
Email Address:
NO PHONE
POSTAL ADDRESS
CODE ITEM(S) & QUANTITY
PAYMENT METHOD MAYBANK
CIMB
BANK ISLAM
BSN
WESTERN UNION
PAYPAL
PREFFERED SHIIPING METHOD
SIZE XS
S
M
L
XL
XXL
3XL
4XL
5XL
6XL
Accept T&C YES

SEMUA EMAIL AKAN CUBA DIBALAS DALAM MASA 1 JAM SELEPAS ANDA MENGHANTAR ORDER, TQ

Sila pastikan anda cek SPAM BOX/BOXBE/JUNK MAIL sekiranya tidak mendapat reply order dari KZNABIHAH

 

We offer FLAT RATE, RM6.00 for delivery cost WHOLE MALAYSIA & any quantity ordered.

-> For other countries, will be informed the delivery charges after receiving your order form , TQ ;)

 

Shipping fees tidak termasuk dalam harga item(s)

SEBELUM ORDER SILA BACA INI http://www.kznabihah.com/2011/01/cara-hantar-bukti-payment.html

 


This online form was provided by Freedback.

AWAK SANGAT CANTIK KALAU CLICK SINI SELALU =)

Monday, 17 January 2011

cara hantar bukti payment & syarat pembelian

TERMA DAN SYARAT KZNABIHAH


Untuk pelanggan yang cerewet dan suka marah-marah tak tentu hala, kami tidak menggalakkan anda beli dari kami bagi keselesaan bersama.


NAK DISKAUN? APPLYLAH MEMBERCARD =)



- SILA PASTIKAN ANDA BUKAN JENIS SUKA ISI ORDER FORM KEMUDIAN HILANG
- KAMI MENGAMALKAN 1ST PAY, 1 SERVE OLEH TG DEMIKIAN JIKA ANDA TIADA RESPON UNTUK BAYAR LAMBAT SEDIKIT SELEPAS 24HOURS KAMI AKAN JUAL SEPERTI BIASA ITEM YG SAMA (sebab kami dah malas nak listkan backout buyer & menjaga hati semua orang)




(SILA BELAJAR JUJUR & TIDAK MEMUNGKIRI JANJI ONLINE ADALAH TEMPAT SIMPLE UNTUK URUSNIAGA JANGAN MERUMITKAN UNTUK KESELESAAN BERSAMA , TQ)





A - Jika anda bayar menggunakan Online banking seperti Maybank2u dan lain-lain,
TOLONG LETAK EMAIL:
order.kznabihah@gmail.com PADA recipient’s email yang terdapat di ruangan online banking – SANGAT PENTING DAN WAJIB!
Jika anda tidak letak email kami, kami berhak membatalkan order anda dan tidak mengepos barang anda dengan kadar yang segera.
Jika anda membayar menggunakan AKAUN ORANG LAIN, sila beritahu kami nama penuh akaun pembayar semasa pengesahan pembayaran menerusi email yang anda gunakan ketika mengisi order form.
B – Jika anda menggunakan mesin cash deposit atau anda membayar di kaunter bank, 
Sila ambil gambar slip kemudian upload di email sebagai bukti pembelian anda (diingatkan jangan compose new email)
Jangan sesekali tindih tulisan bank dengan pen atau pensel. Ini juga akan membuatkan resit itu tidak valid pada kami.
C – Jangan lupa, selepas sahaja membuat bayaran, EMEIL  KAMI SEMULA untuk membuat pengesahan atas pembayaran anda!! Kegagalan anda untuk tidak mengesahkan pembayaran, membuatkan kami TIDAK DAPAT PROSES untuk pengeposan barang! Jadi, bukan salah kami jika anda tidak mendapat barang dalam tempoh yang sepatutnya.
D – Kami akan memberi anda Tracking Number pada email  anda, selepas/sebelum pengeposan dibuat. Jika tiba-tiba barang yang anda order tiada mungkin anda hold pembayaran so kami dah jual barang anda di atas kelewatan itu, kami BERHAK mengembalikan duit anda semula atau menukar item dengan persetujuan kedua belah pihak.



E- Kami tidak janji pengeposan segera dalam 1-2hari selepas penghantaran tetapi kami cuba buat yang terbaik untuk buat pengeposan item anda dengan segera. Anda perlu bersabar sedikit sahaja bagi membolehkan kami mengepos item anda dengan kasih-sayang ;)


F- Baki(jika anda) anda perlu berikan kami acc no anda di utamakan MAYBANK & CIMB  kami akan membuat transaksi pemulangan wang anda . Kami tidak sama sekali meletakkan baki anda di dalam parcel kerana ada kejadian penipuan & kehilangan duit. 

PENUKARAN ITEM

A- Penukaran item/barang hanya boleh dibuat jika barang anda:
- rosak (benang tercabut, jahitan tertetas, koyak)
- pihak kami tersalah pos barang

B- Kami meletakkan saiz yang sesuai untuk baju & semua item di dalam blog kami. Sila pastikan anda mengukur ataupun pastikan badan anda adalah bersaiz demikian. Kerana kami tidak bertangungjawab diatas kesendatan, besar ataupun ketat bagi item anda. Sila ambil perhatian ye (tak mao ada kes saman-menyaman kerana benda sekecil ini)

C- Jika ada yang kami tersalah pos apa yang perlu anda buat ialah dalam masa 7 hari bekerja anda perlu pergi ke pejabat poslaju berhampiran anda beritahu mereka yang anda "ENGGAN MENERIMA PARCEL TERSEBUT" kerana itu bukan kepunyaan anda.
Sila pastikan anda tidak membuang slip poslaju parcel tersebut beserta plastik bungkusan barang tersebut. (bermakna masukkan kembali item tersebut kedalam parcel yg anda terima pastikan baju anda terima tiada kerosakan). Perkidmatan ini adalah PERCUMA anda tak perlu membayar apa-apa.
Jika anda hilangkan slip poslaju atau kelewatan anda mengepos kembali kepada kami. Pihak kznabihah tidak akan menanggung sebarang pengeposan kembali kepada kami kerana kami akan menganggap anda tidak berminat membuat pertukaran.

D- Bagi kehilangan barang didalam parcel(kes terpencil) kami tidak akan bertangujawab sama sekali di atas kehilangan tersebut kerana kami telah membungkus item anda dengan teliti + triple check pengiraan sebelum penghantaran.


Bukti Payment Maybank2u - Kenapa pentingnya bukti dan email untuk peniaga online


A- Jika anda pengguna Maybank2u,CIMBclick,BANK ISLAM.biz & else anda seharusnya tahu, ada ruangan email untuk penerima.
Ditulis di ruangan maybank2u (recipient's email)

RECIPIENT'S EMAIL - Ini adalah ruangan di mana pembeli WAJIB meletakkan email
cikbihah@gmail.com setiap kali pembelian. Bukan meletakkan email anda di sini.

Selepas anda meletak email kami pada ruangan tersebut, kami akan mendapat M2U NOTIFICATION dari pihak maybank. Perlu diingatkan, M2U NOTIFICATION ini hanya digunakan sebagai bukti yang anda telah bayar, dan anda tidak perlu bagi kami PRINT SCREEN LAGI.

TETAPI, walaupun anda telah letak email kami pada ruangan tersebut, ANDA PERLU membuat pemberitahuan bayaran (confirmation payment) dengan cara email kami sekali lagi mengatakan ANDA telah selesai membuat pembayaran.

Contoh: 'HI , SAYA SUDAH MEMBUAT PEMBAYARAN DAN MELETAKKAN EMAIL ANDA ,TQ!

Ini adalah cara paling simple selepas anda membuat pembayaran. Jangan tunggu kami untuk confirm payment dengan anda KERANA kami tak dapat nak cek satu-satu m2u notification.


- Jika anda ingin tahu, di MAYBANK2U, TIADA nama pengirim, reference no, atau pun masa untuk kami cek. yang ada hanya amount yg dibayar saja.

Jika ada 100 orang yg membuat pembayaran pada hari yang sama, ditambah lagi 20 orang yang bayar harga yang sama, bagaimana kami nak trace pembayaran anda?

- Jadi kami nasihatkan, sila letak email kami semasa pembayaran untuk mengelakkan kesulitan semasa membuat tempahan.

- Untuk yang membuat cash deposit, boleh SCAN atau MMS KAMI bukti pembayaran. Pastikan bukti itu haruslah JELAS, TERPAMPANG NO AKAUN, AMOUNT TRANSFER, MASA DAN JUGA TARIKH PEMBAYARAN.


SELEPAS MENDAPAT TRACKING NO

A- Pembeli seharusnya mengetahui dan faham bahawa selepas saja peniaga online memberi tracking no, Pos Malaysia dan pihak pembeli yang harus bertanggungjawab jika ada sebarang kehilangan, barang tidak dapat lagi dan sebagainya.

B- Pembeli online harus menerima risiko bahawa item yang dipos berkemungkinan hilang atau rosak disebabkan kecuaian pihak Pos Malaysia.

C- Tetapi anda tidak perlu risau, pihak kami akan tolong anda untuk trace item anda. Kadang-kadang item telah sampai ke tempat pembeli, tetapi pada masa Posmen hantar item, pihak pembeli tiada di alamat yg ditulis.

Perlu juga ingat, kadang-kadang pihak Posmen, tidak akan meletakkan notis bahawa mereka telah sampai ke rumah anda tetapi anda tiada.

Jika item hilang, atau rosak, pembeli ada kuasa untuk meminta ganti rugi daripada POS MALAYSIA dan mereka seharusnya mengembalikan duit anda dengan kadar segera.

Jika barang tidak sampai bukan disebabkan kami tidak bagi tracking no, anda HARUS cek dengan Pos Malaysia dahulu. Jika Pos Malaysia mengatakan no track tiada dalam sistem/pengirim harus contact pos malaysia, barulah anda email kami untuk pengesahan.

Di bawah ialah info Customer Service Pos Laju untuk anda buat semakan jika barang yang dihantar (anda telah dapat tracking no) tidak sampai lagi kepada anda:

For more information, please contact :


Customer Care Department
Level 6 , Pos Malaysia Headquarters
Dayabumi Complex
50670 Kuala Lumpur

Operating Hours
: 8.30 am to 9.30 pm, Monday to Saturday
( except 1st Saturday of the month and Public Holiday )
Fax 03-2727 9200
E-mail care@pos.com.my



Pos Malaysia PosLine : 1 300 300 300



Jika kami tidak beri anda tracking no, barulah anda email kami untuk pengesahan penghantaran.



0 comments: